BAHAN-BAHAN

Profolan memberi kesan efektif menerusi gabungan bahan-bahan inovatif semula jadi - formula Grow3 bertanggungjawab ke atas rangsangan pertumbuhan rambut, dan juga untuk menguatkan warna semula jadi serta vitamin dan mineral yang menyekat DHT, menyumbang kepada pembaikan bekalan darah kulit kepala dan menguatkan folikel rambut.

Pelbagai ujian klinikal mengesahkan kesan positif suplemen diet Profolan untuk keadaan rambut lelaki. Malah 9 daripada 10 pelanggan mendapati tahap kepuasan yang tinggi daripada hasil yang dicapai selepas 3 bulan penggunaan kerap. Anda hanya memerlukan 2 kapsul setiap hari untuk menyingkirkan masalah alopesia buat selama-lamanya! Keberkesanan Profolan adalah berdasarkan penggunaan bahan-bahan semula jadi yang tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan. Oleh itu, rawatan alopesia semula jadi ini selamat untuk badan anda.

01

Netel

Netel biasa (Urtica dioica) dan netel bantut (Urtica urens) adalah tumbuh-tumbuhan daripada keluarga netel. Kedua-dua jenis tumbuhan mempunyai daun kembang, bergerigi dan berbentuk hati. Bunga, daun, benih dan akar netel digunakan untuk pelbagai jenis terapi, kerana ia mengandungi pelbagai sebatian kimia. Antara lain, disebabkan khasiat dalam kuantiti yang banyak, bahan ini mempengaruhi dalam menghentikan proses keguguran rambut dengan cemerlang seperti yang disahkan melalui penyelidikan.

02

PAKU EKOR KUDA

Paku ekor kuda (Equisetum arvense) ialah herba yang kebanyakannya tumbuh di Eropah. Bahan ini mempunyai sumber khasiat yang mempunyai banyak kegunaan. Ia disahkan oleh pelbagai penyelidikan, antara lain yang dijalankan oleh pakar dari Pusat Perubatan University of Maryland. Kehadiran bahan ini dalam formula menjamin pengukuhan rambut dari dalam dengan membekalkan umbi rambut dengan vitamin dan pelbagai mikroelemen lain yang penting untuk memperbaiki keadaan rambut secara umum.

03

L-SISTEINA

L-sisteina adalah satu daripada dua puluh asid amino utama daripada kumpulan endogen. Perwatakan istimewa l-sisteina adalah keunikan khasiat yang terkandung di dalamnya. Ia bergabung dengan bahan lain dalam proses pemakanan dan pembaharuan sel. Oleh itu defisitnya sering menyebabkan keguguran rambut. Dos l-sistein yang betul dalam formula memastikan rawatan dengan penyediaan ini berkesan.

04

VITAMIN DAN MINERAL

Anggota komponen penyediaan ini adalah pelbagai vitamin seperti E dan B6 yang mana menurut Pusat Perubatan University of Maryland mempunyai pengaruh besar terhadap pertumbuhan rambut. Tambahan pula saintis sejak tahun 90-an mengemukakan bahawa unsur-unsur seperti zink atau kuprum boleh mencegah keguguran rambut. Eksperimen yang dijalankan pada mulanya membuktikan bahawa zink dan kuprum menghentikan pengecilan folikel rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut.